Spoznajte čaro slovenskej prírody. S digitálnym sprievodcom vo vašom mobile zažijete nezabudnuteľný výlet v prírode a navyše objavíte miesta, ktoré ste si doteraz nevšimli.

Lesmir

Mobilná aplikácia – digitálny sprievodca

Mobilná aplikácia Lesmír funguje ako digitálny sprievodca prírodou. V aplikácii nájdete digitálne náučné chodníky s rôznymi témami. Každý chodník vedie po konkrétnej trase v prírode a pozostáva z niekoľkých zastávok rozmiestnených po celej jeho dĺžke. Na každej zastávke vás čaká krátke video, v ktorom vám odborník vysvetlí, čo si na danom mieste môžete všimnúť. Súčasťou videí sú kreslené animácie, historické fotky, snímky krajiny a ďalší zaujímavý obsah, ktorý vám jednoduchou formou predstaví hodnotné informácie o fungovaní našej prírody.

Spestrite si výlet v prírode

Turistika nemusí znamenať len namáhavé niekoľkohodinové šliapanie do kopca. Stačí, ak začnete prírodu okolo vás vnímať a váš výlet sa stane nezabudnuteľným.

Digitálny sprievodca Lesmír vás pri turistike upozorní na to, čo si máte v prírode všimnúť. Momentálne si môžete vybrať spomedzi šiestich lesmírnych chodníkov: o živote vlkov v Západných Tatrách, o vzácnych hlucháňoch na Štrbskom plese, o divočine v Tichej doline, o poslednej divočiacej rieke na Slovensku - rieke Belá, o ostrove slnka na Devínskej Kobyle a o živote vtáctva Malých Karpát. Chodníky sa líšia náročnosťou - od hodinovej prechádzky popri Belej po trojhodinový výstup do Sedla Predúvratie pre zdatnejších turistov. Nenáročnejšie trasy dokážu byť zaujímavé najmä pre deti. Mobilná aplikácia Lesmír môže pri rodinných výletoch slúžiť ako interaktívna edukatívna pomôcka či motivácia pri pokračovaní v ceste.

Ako používať Lesmír?

Stačí si nainštalovať Lesmír do mobilu a pred cestou si stiahnuť náučný chodník do aplikácie, ideálne ešte doma na Wi-Fi, kvôli veľkosti dát. Po ceste turistickým chodníkom aplikácia sníma vašu polohu a zvukovou notifikáciou vás upozorní na zaujímavé miesta, ktoré by ste si mali všimnúť. Následne vám zobrazí krátke video s odborníkom na danú tému. Pripravte sa ako na klasickú turistiku - zoberte si pevnú obuv, dostatok jedla a tekutín, vhodné oblečenie podľa počasia a hor sa na nezabudnuteľný výlet!