Ak hľadáte miesta, kde by ste mohli spojiť lásku k rybárčeniu s pohodovou turistikou, prinášame vám 5 tipov na jednoduché turistické trasy, ktoré sú ako stvorené pre rybárov.

rybarske potreby hobby malackyZdroj obrázku: canva.com

1. Domaša

Vodná nádrž Domaša je obľúbeným miestom pre rybárov aj turistov. Okolo nádrže vedie niekoľko nenáročných turistických trás, ktoré ponúkajú krásne výhľady na vodu a okolitú prírodu. Počas prechádzky lesnými cestičkami a lúkami môžete objaviť ideálne miesto pre váš rybársky zážitok.

2. Liptovská Mara

Liptovská Mara je ďalším skvostom, kde môžete kombinovať turistiku a rybárčenie. Okolo tejto vodnej plochy sa tiahnu ľahké turistické trasy, ktoré sú vhodné pre celú rodinu. Počas prechádzky môžete obdivovať výhľady na Nízke Tatry a zastaviť sa na niektorom z mnohých rybárskych miest.

3. Hron

Rieka Hron je rajom pre milovníkov riečneho rybárčenia. Pozdĺž rieky sa nachádzajú turistické trasy, ktoré sú ideálne na krátke výlety. Môžete sa vydať na prechádzku popri brehu a nájsť perfektné miesto pre váš rybársky odpočinok.

4. Zemplínska šírava

Zemplínska šírava, známa svojimi slnečnými plážami a vodnými športami, ponúka aj pekné turistické trasy v okolí. Pre rybárov tu sú k dispozícii mnohé zákutia, kde môžu v pokoji stráviť deň s udicou v ruke. Turistické trasy okolo šíravy sú ľahké a poskytujú nádherné výhľady na vodnú plochu a okolie.

5. Slovenský raj

Pre tých, ktorí hľadajú viac dobrodružstva, Slovenský raj ponúka kombináciu turistiky a rybárčenia v jednom. Aj keď je známy svojimi náročnejšími trasami, nájdete tu aj menej náročné cesty vedúce k tichým horským potokom, kde môžete vyskúšať svoje rybárske šťastie. Rybolov v Slovenskom raji je povolený v riekach Hornád a Hnilec, potoku Veľká Biela Voda a vo vodnej nádrži Palcmanská Maša.

Tip:

Pri plánovaní turisticko-rybárskeho výletu nezabudnite na správne vybavenie. Pohodlná obuv, vhodné oblečenie a kvalitné rybárske potreby sú základom pre príjemne strávený deň v prírode. A ak plánujete v prírode stráviť aj noc, prespanie pod hviezdami v bivaku vám umožní zažiť prírodu zblízka a vychutnať si rybárčenie od úsvitu do západu slnka. 

Turistika a rybárčenie na Slovensku môžu ísť ruka v ruke, ponúkajúc relax, pohodu a možnosť objavovať skryté krásy slovenskej prírody. Či už sa rozhodnete pre pokojné jazero, rieku alebo horský potok, Slovensko má pre rybárov a turistov veľa krásnych miest, kde môžu stráviť nezabudnuteľné chvíle.