Chystáte sa na krátky výlet alebo dlhšiu dovolenku a potrebujete kvalitný a dostatočne veľký cestovný batoh? Pri výbere dámskeho ruksaku na výlety je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Toto je pár tipov, na čo myslieť pri kúpe cestovného batohu.

cestovny batoh 1SeventyFour / Shutterstock.com

Ako vybrať ruksak dámsky na cestovanie z hľadiska veľkosti?

Pri výbere cestovného batohu je potrebné zvážiť najmä veľkosť ruksaku. Ruksak dámsky na cestovanie by mal byť dostatočne veľký s množstvom úložného priestoru. Väčší batoh môže byť síce pohodlnejší, avšak ťažší batoh zas môže byť nepraktický na prenášanie. Pokiaľ idete na výlet lietadlom, dôležité je zvážiť presné rozmery batohu, ktorý si môžete zobrať na palubu lietadla so sebou, aby ste zbytočne neplatili za batožinu navyše. Každá letecká spoločnosť má na svojej stránke zverejnené údaje o batožine, ktorými je potrebné sa riadiť. Čo sa týka výletu autom, ten je z hľadiska množstva vecí a úložného priestoru lepší. Pokiaľ ide o veľkosť, na výber máte klasické mestské dámske ruksaky, väčšie športové ruksaky a cestovné turistické ruksaky na dlhšie a náročnejšie cestovanie. S veľkosťou súvisí aj pohodlie. Batoh by teda mal byť pohodlný na nosenie a prispôsobiteľný. Dôležité sú najmä polohovateľné ramenné popruhy a bedrový pás, ktorým si viete rozložiť váhu batohu a minimalizovať tak zaťaženie na chrbte.

Je dôležité vyberať dámsky ruksak na cestovanie podľa ceny?

S cenou ruksaku často súvisí kvalita a materiály použité na výrobu cestovného batohu. Materiál je však veľmi dôležitý. Dámsky ruksak na cestovanie by mal byť vyrobený z kvalitného a odolného materiálu, aby mal dlhú výdrž aj počas nepriaznivého počasia. Preto by materiály mali byť odolné aj vode. Ak plánujete výlet v podmienkach s vysokou pravdepodobnosťou zrážok, pri kúpe ruksaku zohľadnite práve vodoodolné materiály. Samozrejme, cena sa líši aj od životnosti batohu, jeho vzhľadu a značky. Na krátky výlet vám postačí mestský ruksak dámsky nižšej ceny, na dlhé a náročnejšie výlety zvoľte skôr špeciálny turistický cestovný ruksak, ktorý bude mať dostatok priehradiek, vreciek a zipsov. Takto organizovaný batoh vám pomôže minimalizovať stres pri hľadaní vecí v batohu. Rozdeliť si môžete batoh na elektroniku, spodnú bielizeň, kozmetiku a oblečenie, ktoré si taktiež viete rozdeliť na dámske tričká, nohavice, vrchné oblečenie alebo plavky a obuv.

cestovny batoh 2

Súvisí výber cestovného batohu s cieľom cesty?

Pri výbere toho správneho batohu na cestovanie je obzvlášť dôležité zvážiť cieľ vašej cesty. Batoh sa môže líšiť od destinácie, ktorú chcete navštíviť a od dĺžky cesty. Pokiaľ sa chystáte na dlhšiu dobrodružnú cestu do prírody, je potrebné, aby mal batoh k tomu prispôsobené vlastnosti. V takomto prípade odporúčame zvoliť dámsky ruksak, ktorý bude vodotesný, odolný a bude mať dostatok priestoru na potrebnú výbavu. Pokiaľ idete spoznávať kultúrne pamiatky na pár dní, zvoliť môžete menší mestský ruksak, ktorý sa bude hodiť do mestského štýlu. Takýto batoh je vhodný a praktický práve pre mestské cestovanie a na cestu lietadlom. Široký výber dámskych ruksakov na cestovanie nájdete aj na e-shope MODIVO. Vybrať si môžete špeciálne turistické batohy väčších rozmerov, štandardné športové ruksaky, ktoré tiež viete využiť aj na bežný deň či mestské dizajnové ruksaky a vaky. Určite vás poteší výber značiek, pretože na MODIVO nájdete ruksaky viac ako 50-tich svetových značiek. Zvoliť môžete napríklad dámsky ruksak Vans, Roxy, Puma, Adidas, ale aj Quicksilver, Calvin Klein, DKNY, Michael Kors, Jansport, Boss či mnoho ďalších.