Pre rodičov s čerstvým prírastkom do rodiny nevyhnutnosť, pre turistov či nadšených cestovateľov zase zaujímavá možnosť. Ohrievač fliaš predstavuje užitočného pomocníka do domácnosti, ale napríklad aj na cesty, a to nielen s deťmi. Moderné ohrievače fliaš disponujú aj ďalšími funkciami, ktoré sú zaujímavé aj pre bezdetné partie, napríklad na chatách či turistike.

ohrievac flias 1Zdroj foto: kryzhov / Shutterstock.com

Ohrievanie materského mlieka

Stále však samozrejme platí, že ohrievač mlieka prioritne využijú rodičia a mamičky na materskej dovolenke. Tento prístroj by určite nemal chýbať v žiadnej domácnosti s malými deťmi, rovnako by mal byť súčasťou batožiny pri cestách či výletoch. Ako už názov napovedá, ohrievač fliaš v tomto prípade slúži na ohrievanie materského mlieka. Predstavuje výborného pomocníka napríklad v prípadoch, ak si matka mlieko odsala a dala do chladničky, prípadne zmraziť do mrazničky.

Nutnosť či doplnok?

Ohrievačka mlieka môže byť vítaným doplnkom a v istých prípadoch aj nutnosťou. Tou je vtedy, ak si mamička dala zmraziť či schladiť mlieko, pretože v aktuálnom momente napríklad zo zdravotných dôvodov na istý čas nemôže kojiť. V takom prípade prichádza na rad odsaté mlieko, ktoré sa dá jednoducho, rýchlo a rovnomerne zohriať práve v ohrievači fliaš. Doplnkom je zase vtedy, ak bábätko preferuje materské mlieko zohriate na určitú teplotu. Každé dieťa je iné a má svoje špecifické nároky, preto nie je vhodné dávať univerzálny návod. V každom prípade, vďaka tomuto prístroju môžete materské mlieko zohriať na presne určenú a konštantnú teplotu.

Keď sa dieťa v noci rozplače

Oceníte to zvlášť v takých prípadoch, ak sa dieťa napríklad rozplače uprostred noci a potrebujete ho čím skôr nakŕmiť. Ohrievačka na mlieko veľmi rýchlo zohreje odstredené mlieko z chladničky na požadovanú teplotu. Ruka v ruke s tým ide aj to, aby mamičky správne postupovali pri odsávaní mlieka a jeho následnom skladovaní. Dôležitá je v tomto kontexte predovšetkým hygiena. V rámci skladovania sa životnosť mlieka samozrejme líši podľa toho, či ho uchovávate v chladničke alebo v mrazničke. Logicky, zmrazené mlieko vydrží dlhšie, na druhej strane, aj jeho ohrievanie potrvá dlhší čas.

Ideálne riešenie na cesty

Ako dieťa rastie, prichádzajú k slovu príkrmy, kaše, detské výživy a čaje. Ak sa chystáte na cesty, predstavuje ohrievač fliaš naozaj nevyhnutnú súčasť výbavy. Vďaka nemu totiž rodičia môžu vopred pripraviť detskú stravu, ktorú následne stačí len zohriať na požadovanú teplotu. Keďže kojenci stále vo veľkej miere prijímajú najmä kašovitú stravu, je ohrievačka na takéto pokrmy ideálna.

ohrievac flias 2Zdroj foto: Nestor Bandrivskyy / Shutterstock.com

Aj pre dospelých

Ako sme už v úvode naznačili, ohrievače fliaš nemusia slúžiť len pre bábätká doma alebo na cestách. Svoje využitie si nájdu aj medzi dospelými. Moderné ohrievače fliaš totiž ponúkajú funkcie, ktoré sú zaujímavé aj pre turistov na výletoch či krátkych dovolenkách. Dokážu napríklad udržiavať po dlhší čas konštantnú teplotu svojho obsahu alebo dočasne schladiť či ohriať to, čo sa nachádza vnútri. Toto zariadenie teda môže predstavovať dobrý doplnok na jednodňovú turistiku alebo na víkend strávený na chate.